Thursday, September 22, 2011

new hobby..gunung oh gunung

dulu mase kecik2..aku suke panjat umh..abis pintu n umh jiran, aku de panjat..aku berpaut pada ape2 bnde asalkan aku bleh smpai ke atas..hehehe..mse blaja lak, aku suke pnjat pokok pelam..pokok tuh lak byk smut api..dgn mggunakan alternatif laen, aku pun panjat laa bumbung jiran ntuk mjolok buah pelam..wow..best tull lpas dah dapat byk2..hee..

skrg lak, ade org ajak aku g pnjat bukit, bukit kutu namenye,,cm pelik je..first time, aku jalan..aq dh rse pewai gegiler..mencanak habis jalan die...aku pun gagahkan dri jugak sbb tgk kwn aku si anan tuh jln laju jer ke dpan..bru jer sblum onjat , die ade citer kt aku yg die bru lps excident..aku pun rse tbako laa..aq kejar punye kejor..last2 smpai laa ..aku di puncak bukit kutu..tinggi jugak bukit nih..aq dgr tempat nih sbnrnya dh layak panggil gunung,,disebabkan org2 dlu x reti sgt dlm bab ukur2 nih,,diorg panggil jer laa bukit kutu..view die dr atas mmg cantek...superb.muperb..360 drjah...nmpak sekeliling..puncak tuh paling tinggi dr sekeliling..kt tempat kuala kubu bharu

Tuesday, May 31, 2011

InLine SkAte atau Roller bLade


org slalu keliru dgn 2 perkataan ini..klu dlu aq familiar dgn perkataan roller blade jer..inline skate aq xpnh dgr....padahal roller blade adalah satu jenama kepada sukan inline skating..so bile umur nk mningkat nih..aq tiber2 mau maen bnde nih plakk..merata2 aku carik kat bangi..putrajaya..kajang..with my bez buddy..die pun cm x puas ati bile kitorg x jumpe2..

so aq pun dah nk putus ase time tuhh..mungkin dah rezeki aq..dapat jugak jumpe dgn kaasut roda nihh..aku bli kat mudah.my jaa..seb baek dapat harga murah n berpatutann..org tuh jual sbb xgeti maen n x minat...aq bru srvey dkt indonesia jual rm500..harga asal kasut nih yg budak tuh jual adalah rm320 (dak y jual tuh siap tunjuk resit lagi n tarikhnya x smpai sminggu)..dan Aq plak membelinya dgn harga RM225..ok sgt laa tuhh....

Tuesday, March 15, 2011

aq masih disini

baru2 nih..aku telah membuat keputusan yang drastik,,aku tibe2 jd lost..nape aq kene pilih jalan yang aq belom mengkehendakinya ia hadir dalam hidupku..aku mahukannya tetapi bila sudah difikir2 balik..aq belum mahukannya dulu,,aq pun berdoa dan berusaha untuk mendapatkan yang terbaik..tetapi aku masih buntu..dan akhirnya setelah penat memikirkannya..aq pun try ambik jalan yg aq belom mahukannya..apabilaa jalan yg aq pilih ini kurang menyenangkan hatiku..aq berpikir2 balik..kenapa aq pilih jalan ini..dan bolehkan aq berpatah balik ke arah jalan yang aq singgah td...aq berusaha pelbagai cara untuk berpatah balik dan kemudiannya dgn izin tuhan yg maha kuasa..aku masih diterima untuk singgah ke tempat yang aku dlu,,alhamdulillahh..